Entertainment/Film
3659567
Film

Knokkende kolossen

’Godzilla 2: King of the monsters’ ✭✭✭

— Wat: film, fantasy, actie

— Regie: Michael Dougherty

— Met: Vera Farmiga, Kyle Chandler, Ken Watanabe

Het doorslaande succes dat Disney boekte met haar Marvel-universum, is andere studio’s niet ontgaan. Maak je tegenwoordig een spektakelfilm, dan doe je er goed aan om hem onderdeel uit te laten maken van een groter geheel. Na het succes van Godzilla in 2014 zette Legendary Entertainment daarom stappen voor een eigen MonsterVerse. Het vervolgdeel trekt nu niet alleen meer monsters uit de kast, maar is ook de opmaat naar Godzilla vs. Kong van volgend jaar.

In Godzilla 2: King of the monsters is wetenschapper Emma (Vera Farmiga) aan de haal gegaan met een uitvinding van haar ex-man Mark (Kyle Chandler). Ze kan daarmee contact leggen met reusachtige monsters en wordt vervolgens, samen met haar dochter Madison, ontvoerd door een snode milieuactivist. Aan Mark de taak om niet alleen zijn gezin te redden, maar ook de wereld te behoeden voor zeventien (!) ontwakende beesten van het formaat Eiffeltoren.

Wederom blijkt de mens zelf bij al dat onheil het grootste gevaar. Langs de zijlijn speelt er intussen een tam gezinsdrama. Bijzaak in Godzilla 2, want knokkende monsters willen we zien. En die krijgen we.

Regisseur Michael Dougherty (Krampus) brengt de monstergevechten spannend in beeld, met veel schemerlicht, ongebruikelijke camerahoeken en afwisselende decors. Belangrijk voor een film van dit kaliber, hoewel Dougherty zijn spektakel ook weer niet zoveel flair en humor meegeeft als MonsterVerse-genoot Kong: Skull Island. Die kolossale aap trekt vooralsnog dus nog steeds aan het langste eind.