Entertainment/Film
3659802
Film

Wervelend en emotioneel

Revolutionaire seksscène in Rocketman

— Wat: film, musical,

— biografie

— Regie: Dexter Fletcher

— Met: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden

Taron Egerton  zingt alle liedjes zelf.

Taron Egerton zingt alle liedjes zelf.

Een begenadigde muzikant was Elton John al bij zijn eerste Amerikaanse optreden in muziektempel The Troubadour in West-Hollywood, op 25 augustus 1970. Maar die bewuste dag werd zijn carrière gelanceerd als een raket. En de zanger zelf? Die ging er bijna aan onderdoor, zo valt op te maken uit Rocketman.

Taron Egerton  zingt alle liedjes zelf.

Taron Egerton zingt alle liedjes zelf.

Kingsman-acteur Taron Egerton speelt in deze filmmusical de rol van de volwassen Elton John. In een van de eerste scènes zien we hem in een van zijn waanzinnige uitdossingen aanschuiven voor groepstherapie. Zo probeert hij - op het hoogtepunt van zijn roem - zijn verslaving aan drank, drugs en seks het hoofd te bieden. Onder meer door in zijn eigen verleden te duiken.

Rocketman laat zien hoe de verlegen Reggie Dwight – zijn oorspronkelijke naam – al op jonge leeftijd over een ongekend muzikaal talent blijkt te beschikken. Vooral zijn oma steunt hem bij het ontwikkelen daarvan.

Elton Johns ontmoeting met tekstschrijver Bernie Taupin (Jamie Bell) is bepalend voor zijn verdere carrière. Net als zijn giftige liefdesrelatie met John Reid (Richard Madden), die ook zijn manager wordt. De film windt geen doekjes om hun verhouding en bevat bijvoorbeeld een seksscène tussen de twee, voor een studioproductie bepaald revolutionair. Daarnaast komt het getob van de zanger met zijn eigen homoseksualiteit aan bod.

Regisseur Dexter Fletcher (Eddie the Eagle) neemt in deze wervelende rockmusical geregeld loopjes met de werkelijkheid. Dat past ook bij de theatrale opzet van zijn film, die de prachtige liedjes verweeft met een kleurrijk levensverhaal.

Elton Johns muziek blijft de grootste ster van Rocketman, maar Taron Egerton ontpopt zich tot een goede tweede. Anders dan zijn Oscarwinnende collega Rami Malek uit Bohemian Rhapsody, zingt hij alle liedjes zelf. Het maakt de kwetsbaarheid van zijn personage nog beter voelbaar. Intussen viert deze emotionele filmmusical het leven van de rockster in kwestie op een uitbundige manier. Ondanks al zijn worstelingen.