Nieuws/Entertainment
36677479
Entertainment

Akwasi voelt zich niet veilig in eigen huis

Rapper Akwasi voelt zich niet langer veilig in zijn eigen huis, doordat iemand foto’s van zijn nieuwe koopwoning op sociale media heeft gedeeld. ’Dit is toch niet normaal?’ vraagt hij zich hardop af op Instagram. De man die de foto’s deelde is inmiddels op non-actief gesteld bij het bedrijf waar hij werkt.

„Ik wil graag dat je dit ziet. Mijn gloednieuwe koopwoning die binnenkort opgeleverd moet worden is met foto’s in een privé Facebookgroep verschenen”, schreef Akwasi bij zijn post waarin hij screenshots van het betreffende bericht en de reacties daarop deelde.

„Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren”, luidde de tekst van de man in het Facebookbericht dat voorzien was van foto’s van het huis van de rapper.

Het bericht kon rekenen op veel (racistische) reacties, met doodsbedreigingen aan het adres van Akwasi aan toe. Inmiddels zijn zowel de Facebookgroep, als de pagina van het bedrijf en de man zelf offline gehaald.

Te ver

„Dit mag niet en dit hoort niet”, reageert Akwasi. „Mijn rechten zijn fundamenteel geschonden. Nogmaals: dit mag niet! Dit hoort niet!! Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis, maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt... DIT IS TOCH NIET NORMAAL?”

In een reactie aan RTL Nieuws laat de directeur van het schoonmaakbedrijf waar de man werkzaam voor was, weten dat het afstand doet van zijn uitspraken. „Dit gaat echt te ver. We hebben per direct deze werknemer op non-actief gezet. Wij distantiëren ons als bedrijf van de uitspraken die deze werknemer privé doet.”

Glazenwassers United

Ook de beheerder van de Facebookgroep Glazenwassers United, waarin het bericht werd gedeeld, reageerde geschokt toen hij de post zag. „De post heeft mij helaas later bereikt dan het nieuws, anders had ik hier ingegrepen”, vertelt hij dinsdag aan Hart van Nederland. „Ik sta ook absoluut niet achter deze uitspraken en keur ze af”, vervolgt hij. Volgens hem mag iedereen schrijven wat hij of zij wil, ’maar voor zo’n ongelukkige uitspraak is er bij ons geen plaats.’

De glazenwasser die het bericht deelde, is na een gesprek door de beheerder uit de groep gezet. „We hebben hem duidelijk gemaakt dat er voor hem geen plaats is in Glazenwassers United.” Dinsdagavond beraden de andere beheerders van de groep zich over de leden die racistisch reageerden onder het bericht van de man. „Dat er vervolgstappen komen, mag duidelijk zijn”, verzekert hij.

De beheerder zegt bovendien dat hij Akwasi een bericht op Instagram heeft gestuurd „met excuses voor het feit dat mijn pagina hiervoor is misbruikt.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop