Nieuws/Entertainment
3671275
Entertainment

René Froger krijgt Andreaspenning Amsterdam

Amsterdam heeft René Froger donderdag geëerd voor zijn inzet als ambassadeur van de stad en voor het werk dat hij doet voor goede doelen. Uit handen van locoburgemeester Touria Meliani ontving de zanger in het bijzijn van zijn familie en collega-Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit de Andreaspenning.

René werd aangedragen voor deze penning door de Johan Cruijff ArenA en Gerard Joling ter ere van het 15-jarig jubileum van Toppers in Concert. In 2005 stond René Froger voor het eerst met Gerard Joling en Gordon als de Toppers in wat toen nog de ArenA was en nu de Johan Cruijff ArenA heet.

„Vijftien jaar Toppers! Miljoenen mensen hebben de afgelopen jaren genoten van de spectaculaire concerten in de John Cruijff ArenA. Het wordt tijd dat mijn goede vriend René in het zonnetje wordt gezet. René is een harde werker, die met veel passie zich de afgelopen jaren en op dit moment nog steeds voor 100% inzet voor Toppers”, liet Gerard Joling weten in zijn aanbevelingsbrief. „Het concept is enorm positief voor Amsterdam. Toppers zorgt voor enorm veel dagjesmensen in Amsterdam. Het ene jaar kleurt de stad goud, het andere jaar bijvoorbeeld wit.”

„Sinds 2005 heeft het evenement Toppers in Concert een vaste plaats in de programmering van de Johan Cruijff ArenA en draagt het concept bij aan de multifunctionaliteit van het stadion. Inclusief de twee shows dit jaar in mei/juni vulde René in totaal 51 maal de ArenA hetgeen 3.136.500 bezoekers naar het stadion bracht. Een prestatie van uitzonderlijk niveau waarop ik als directeur van de Johan Cruijff ArenA ontzettend trots ben en waarvoor wij René buitengewoon dankbaar zijn.”, aldus Algemeen Directeur Henk Markerink in zijn aanbevelingsbrief. „Bij Toppers in Concert nodigt René ieder jaar honderden vrijwilligers uit van bijvoorbeeld Stichting Heppie en Voedselbanken Nederland om ook de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Mensen die voor een ander klaar staan draagt hij een zeer warm hart toe.”

De zanger zet zich ook in voor vele goede doelen, zoals Voedselbanken Nederland, KWF Kankerbestrijding, Kika, CliniClowns en het Astma fonds.

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam. Ook mensen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet, komen in aanmerking voor de onderscheiding.

Eerder is de Andreaspenning toegekend aan onder meer Harry Slinger en Henny Vrienten.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de royals en sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.