Nieuws/Entertainment
3683186
Entertainment

Martine Bijl (71) overleden

Martine Bijl

Martine Bijl

Martine Bijl is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. Ze blies in het bijzijn van familieleden in haar atelier in Maarssen haar laatste adem uit. Dit laat een woordvoerder namens haar familie weten.

Martine Bijl

Martine Bijl

De presentatrice was de laatste jaren vooral bekend van Heel Holland Bakt. Ze presenteerde de eerste drie seizoenen van het succesvolle kookprogramma voor amateurs, tot ze in september 2015 ziek werd.

Martine Bijl acteerde, presenteerde, zong, schreef, vertaalde musicals en televisiecomedy's, was veelvuldig te zien als panellid in tv-programma's en trad op in theater met haar personalityshows. Ook was ze producer van een serie grammofoonplaten met verhalen van Walt Disney. Het meest bekend was ze misschien nog wel door haar hoofdrol in de meer dan honderd afleveringen van de comedy Het Zonnetje in Huis.

De uitvaart vindt woensdag in besloten kring plaats.

Martine heeft een zware en lange weg afgelegd, sinds zij in 2015 werd getroffen door een ernstige hersenbloeding. Hoe ingrijpend dat was, beschrijft zij in het boek Rinkeldekink, dat eind 2018 uitkwam en waarin zij vertelt over haar eigen belevenissen in de kliniek en die van haar medepatiënten.

Bijl was getrouwd met tv-presentator en regisseur Berend Boudewijn.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.