Nieuws/Entertainment
371073809
Entertainment

Dirty God van Sacha Polak kanshebber European Film Awards

Sacha Polak

Sacha Polak

Regisseur Sacha Polak staat met haar film Dirty God op het lijstje kanshebbers voor de European Film Awards. Dat meldt de organisatie dinsdag. In totaal zijn 46 speelfilms geselecteerd voor de filmprijzen.

Sacha Polak

Sacha Polak

Dirty God vertelt het verhaal van de jonge moeder Jade, die haar leven opnieuw moet zien op te pakken na een zoutzuuraanval waar ze flinke littekens aan over heeft gehouden. De rol van Jade wordt gespeeld door de Britse niet-professionele actrice Vicky Knight. Zij werd op achtjarige leeftijd het slachtoffer van een brand. De film opende eerder dit jaar het Internationale Filmfestival van Rotterdam.

Ook de deels Nederlandse producties A Tale of Three Sisters en Werewolf dingen mee naar de prijzen.

Nominaties en prijsuitreiking

De komende weken zullen de meer dan 3600 leden van de European Film Academy de nominaties kiezen in de categorieën beste Europese film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste scenarioschrijvers. Een 8-koppige jury bepaalt wie genomineerd worden in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek, sound design en visual effects.

Vervolgens wordt op 9 november bekendgemaakt wie een nominatie in de wacht heeft gesleept. Op 7 december volgt de bekendmaking van de winnaars. Die laatste ceremonie vindt plaats in Berlijn.