Entertainment/Sterren
372406623
Sterren

Dave Roelvink begint afkickkliniek na drank- en drugsverslaving

Dat Dave Roelvink een wilde periode achter de rug heeft, is voor velen geen verrassing meer. Maar de realityster onthult nu op zijn Instagram dat hij een langere periode heeft geworsteld met een drank- en drugsverslaving. Hij heeft destijds professionele hulp gezocht en is samen met Najib Amhali en Reda Saleh een afkickkliniek begonnen om anderen te helpen.

Dave vertelt dat hij zich een hele lange periode ontzettend ongelukkig heeft gevoeld. „Ik ben heel ver van mezelf verwijderd geweest. Ik heb de mensen om mij heen pijn gedaan en de verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig heb ik mezelf twee jaar geleden in de spiegel aangekeken en besloten dat dit zo niet verder kon. Ik heb professionele hulp gezocht en ben naar een kliniek gegaan. Gelukkig met succes!”

De realityster wil verder niet te veel ingaan op de reden van zijn verslaving, maar hij zegt dat er veel op hem afkwam toen hij op jonge leeftijd bekend werd. „Iedereen heeft een mening over je. Ik kon heel slecht met mijn gevoel en emoties omgaan. In de drank en drugs vond ik mijn verdovingsmiddel. Ik wilde in een roes blijven leven en niet geconfronteerd worden met de werkelijkheid.”

Om anderen te helpen bij hun verslaving, is Dave samen met Najib Amhali en Reda Saleh een afkickkliniek in Abcoude begonnen: Recovery Mental Healthcare. Hij roept iedereen die worstelt met een verslaving op om hulp te zoeken. „Het herstel wat ik heb gevonden is het mooiste cadeautje wat ik mezelf heb gegeven. Ik kan een goede vader en zoon zijn en een lieve vriend voor mijn vriendin. Ik voel mij bovendien ontzettend gelukkig. Twee jaar geleden had ik niet meer de hoop dat ik mij zo zou voelen zoals ik mij nu voel.”

Nare en zware periode

Vader Dries vertelt dat het voor de hele familie een ’nare en zware periode’ was. „Natuurlijk heb ik destijds alles gedaan wat in mijn vermogen lag om Dave te helpen, maar ik ben op dat gebied geen professional. Zelf koos hij er op een goed moment voor om naar een kliniek te gaan en dat heeft hem geweldig geholpen.”

Hij vervolgt: „Dave is nu ruim twee jaar helemaal clean en een heel ander mens geworden. Soms vind ik het wel eens ongezellig, want een glas wijn met hem drinken zit er niet meer in. Maar ik heb mijn zoon weer terug waar ik zielsveel van houd.”