Nieuws/Entertainment
373150631
Entertainment

Marwan Kenzari stopt even met acteren

Marwan Kenzari last een pauze in; hij neemt voorlopig even geen nieuwe films aan. Dat vertelt de acteur, momenteel te zien in de Disney-film Aladdin, woensdag in een interview in NRC. „Ik wil eigenlijk alle rivieren van Nederland leren kennen”, zegt hij. „Ik zou ook veel meer willen weten over bomen.”

Kenzari staat erom bekend weinig interviews te geven. „Al die aandacht en bekendheid zijn de minst aangename kanten van mijn vak”, stelt de ster. „Je kunt daardoor als acteur gemakkelijk gaan denken dat wat je doet enorm belangrijk is. Maar ik ben helemaal niet zo belangrijk. Als ik een rol alleen zou kunnen krijgen als ik ook heel veel aan publiciteit moet doen, dan sla ik die rol af. Dan gaat het niet meer om wat ik kan inbrengen als acteur.”

In de film Instinct, die vrijdag het Nederlands Film Festival opent, speelt Kenzari een tbs-patiënt die toenadering zoekt tot zijn psycholoog (Carice van Houten). „In het dagelijks leven vind ik mensen die weinig zeggen vaak het meest boeiend”, legt hij uit. „Idris is een manipulatieve man. Maar hij is dat ook weer niet de hele tijd. In de film zitten ook momenten dat hij oprecht is. Dat maakt het juist krachtig. Om hem alleen af te schilderen als een enorm manipulatieve kerel, zou te gemakkelijk zijn.”