Nieuws/Entertainment
374473
Entertainment

Slagter: weg met Derksen

Jan Slagter (l.) en Johan Derksen

Jan Slagter (l.) en Johan Derksen

Johan Derksen had vrijdagavond in Voetbal Inside stevige kritiek op zijn werkgever RTL en op programmadirecteur Erland Galjaard en presentator Humberto Tan in het bijzonder. Omroep MAX-baas Jan Slagter is op zijn beurt niet te spreken over de kritiek van de voetbalanalist en laat weten dat hij zoiets niet zou accepteren van zijn eigen mensen. „Deze man zou bij mij echt niet meer aan de bak komen.”

Jan Slagter (l.) en Johan Derksen

Jan Slagter (l.) en Johan Derksen

Dat zegt Slagter in Het Mediaforum op NPO Radio 1. Op de vraag of hij Derksen zou ontslaan, antwoordt hij: „Ja, ik zou denk ik wel stoppen met deze meneer. Ik vind dit echt niet kunnen. Het is trouwens een voetbalprogramma, dus het hoeft helemaal niet over de programma’s van RTL te gaan. Dat een presentator van RTL daar zijn eigen zender aan het afkraken is. Aan het bashen is, Humberto Tan aan het bashen is... Men is vanuit alle gelederen bezig deze man kapot te maken.”

Derksen laat regelmatig weten geen grote fan te zijn van de presentator Tan „Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, zijn met hetzelfde sop overgoten. Die zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters.” Slagter vindt dat als de oud-hoofdredacteur van Voetbal International het ergens niet mee eens is, hij dat intern moet houden. „Deze man zou bij mij echt niet meer aan de bak komen. Echt niet. Ik vind dat niet kunnen. Je mag die kritiek hebben, maar wees dan ook een vent en ga naar Erland toe. En zeg: ‘joh, ik vind dit of dat’.”

Slagter noemt Derksens kritiek ’gezocht’ en verdenkt hem bovendien van ’stemmingsmakerij’. „Daar is-ie heel goed in”, zegt Slagter. „En deze meneer heeft z’n schaapjes op het droge. Hij heeft inmiddels geloof ik een derde huis gekocht van het geld van RTL.” Wanneer presentator Carl-Johan de Zwart de Max-baas vraagt of hij nu ook niet aan stemmingsmakerij doet, antwoordt Slagter: „Ik vind dat ik daar echt kritiek op mag hebben. Ik vind gewoon dat het niet kan. Hij doet dat wel vaker, maar als ik RTL zou zijn dan zou ik daar echt wel korte metten mee maken, absoluut.”