Entertainment/Royals
376850027
Royals

Prins Harry komt met ’explosief’ boek over zijn leven

Fans van het Britse koningshuis kunnen er binnenkort weer goed voor gaan zitten. Prins Harry is al ruim een jaar bezig met een boek over zijn leven. In zijn memoires gaat Harry, die vorig jaar een groot deel van zijn koninklijke taken neerlegde voor een nieuw leven in Amerika, dieper in op onder meer zijn relatie met Meghan en de veelbesproken Megxit.

Volgens Page Six wordt het ’explosieve’ boek geschreven door de beroemde ghostwriter J.R. Moehringer. De Pulitzer-winnaar was in het verleden verantwoordelijk voor de biografieën van onder anderen tennisicoon Andre Agassi en mede-oprichter van Nike, Phil Knight. Ook bracht hij de autobiografie The Tender Bar uit, die momenteel wordt verfilmd door George Clooney.

De flaptekst van Harry’s memoires, die wordt omschreven als ’een eerlijk, boeiend en persoonlijk portret’, luidt: „In de intieme en oprechte memoires van een van de meest fascinerende en invloedrijke wereldfiguren van onze tijd, zal prins Harry voor de allereerste keer het definitieve verhaal delen van de ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen die hem hebben gevormd.”

’Veel petten’

De hertog van Sussex ’schrijft’ het boek niet als de prins die hij bij zijn geboorte werd, „maar als de man die ik ben geworden”, kondigt Harry aan via uitgeverij Penguin Random House. De 36-jarige prins zal alle „hoogte- en dieptepunten” delen, zijn fouten en de lessen die hij heeft geleerd.

„Ik heb door de jaren heen veel petten gedragen, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen kan laten zien dat het niet uitmaakt waar we vandaan komen. We hebben meer gemeen dan we denken.” Harry kijkt ernaar uit dat mensen straks zijn kant van het verhaal uit eerste hand zullen horen.

Tweede boek

Vorig jaar kwam al het boek Finding Freedom van Omid Scobie en Carolyn Durand uit. Hierin kwamen details naar buiten over het leven binnen het Britse koningshuis en de beslissing van Harry en Meghan om een ’stap terug’ te doen. Het stel ontkende te hebben meegewerkt aan het boek, maar over het algemeen wordt aangenomen dat de Sussexes de schrijvers wel hielpen met informatie.

Volgens Page Six was het de bedoeling dat het manuscript in augustus zou worden ingeleverd, maar gezien het feit dat de levens van de Sussexes de laatste tijd, nogal, op hun kop staan, is er besloten de deadline te verplaatsen naar oktober. Verwacht wordt dat het boek eind 2022 zal worden uitgebracht.

Eerder dit jaar deden Harry en Meghan ook al uitgebreid hun verhaal in een interview met Oprah Winfrey.