Nieuws/Entertainment
378882
Entertainment

'Super geschrokken' van reacties op column, maar...

Halina: 'Sorry zeggen zou raar zijn'

Halina Reijn is "super geschrokken" van de felle kritiek op haar column in het AD. "Ik ben hier al de hele dag verdrietig van. Die column is voor mij een dagboek waar ik heel erg vanuit mijn hart schrijf, met humor en ironie."

Zo laat de actrice het AD weten.

"Dat mensen nu heel erg vallen over het woord zeekoe vind ik heel verschrikkelijk. Maar waar ik aan dacht waren de starende lome ogen van een zeekoe, zeker niet aan dikke of dunne mensen", vervolgt ze.

'Ik staar ook'

De 40-jarige brunette zegt dat het absoluut niet haar bedoeling was mensen te kwetsen. "Ik staar ook. Toen ik Tom Cruise voor het eerst ontmoette staarde ik ook als een zeekoe. Dat is een hele logische menselijke reactie. Er is niets wat ik er niet van begrijp, wat ik er niet aan waardeer, alleen is het net als met alles: soms is het eventjes vervelend. En daar wilde ik op een geestige luchtige manier over schrijven, vandaar de vergelijking met dieren, maar dat bedoelde ik helemaal niet beledigend. En ik vind het heel erg jammer dat het zo is opgevat."

Geen aanpassingen

Toch wil Reijn geen sorry zeggen. "Nee niet helemaal. Dat zou ik ook raar vinden. Ik heb gewoon iets geschreven over wat ik ervaar." Ook is ze niet van plan haar schrijfstijl aan te passen. Ik moet juist schrijven over mijn imperfecties. Het wordt toch vreselijk saai als ik alleen maar zou schrijven over hoe dankbaar ik ben en hoe fantastisch het is om beroemd te zijn? Ik vind het zelf ook grappiger om te lezen over mensen die vechten met het leven in plaats van over mensen die alleen maar zwierezwaaiend en vol dankbaarheid en zogenaamd volledig harmonieus door het leven zeilen."