Nieuws/Entertainment
380206767
Entertainment

Prins William in docu over mentale gezondheid bij voetbal

Prins William is binnenkort te zien in een BBC-documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld. Dat maakte de omroep donderdag bekend. De film Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge richt zich op mannen die te maken hebben gehad met geestelijke gezondheidsproblemen.

De documentaire volgt de hertog van Cambridge tijdens ontmoetingen met spelers, fans en managers op alle niveaus van het voetbal. Zo spreekt William met voormalig keeper van het Engelse nationale elftal Joe Hart, maar ook met een groep vaders die hun lokale voetbalteam gebruikt als een steungroep.

De film bouwt voort op de BBC-film A Royal Team Talk uit 2019. In die film sprak William met vooraanstaande figuren uit de voetbalwereld over het belang van geestelijke gezondheid, om op die manier een discussie over geestelijke gezondheid op gang te brengen.

Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge zal worden uitgezonden ter gelegenheid van de Mental Health Awareness Week, die van 18 tot 24 mei plaatsvindt.