Nieuws/Entertainment
383635
Entertainment

Lisa Marie Presley veilt spullen vader Elvis

Lisa Marie Presley veilt honderden persoonlijke bezittingen van haar vader Elvis Presley. Dit doet ze omdat ze door een slepende scheiding gaat en het geld hard nodig heeft. 

"Onbespreekbaar! Familie-items, persoonlijke bezittingen. Ze verkoopt zelfs zijn laarzen en zijn American Express-kaart. Dit gaat oproer onder de fans veroorzaken", zegt een ingewijde tegen Radar Online. Iedereen kan bieden op de spullen van The King bij de Graceland-veiling.

Volgens de bron heeft Lisa Marie het geld écht nodig. Ze is aan het scheiden van Michael Lockwood na een huwelijk van bijna 10 jaar en wil van hem af omdat hij naar verluidt van haar heeft geprofiteerd en dan met name van haar geld. "Hij had blijkbaar de verantwoording over haar bezittingen tijdens hun huwelijk maar deed niet wat hij had moeten doen", aldus Ronald Litz, de advocaat van Lisa Marie.

 

Schandalig

Eén van de items die geveild wordt, is de geboorteakte van Elvis. Hier staat niet alleen op dat hij op 8 januari 1935 ter wereld kwam, maar ook zijn doodgeboren tweelingbroer Jesse.

Lisa Marie verkocht in 2005 85 procent van Elvis' nalatenschap aan mediamagnaat Robert Sillerman voor 100 miljoen dollar (ruim 89 miljoen euro), maar dat geld heeft ze door de scheiding blijkbaar met rasse schreden uitgegeven.

"Het is prachtig dat iedereen spullen kan kopen die ooit van hun held zijn geweest. Maar aan de andere kant is het schandalig dat zijn erfgoed - dat hij ooit voor haar achterliet - voor zoveel geld gewoon wordt verkocht", aldus de ingewijde. "Ik denk dat The King zich omdraait in zijn graf."