Nieuws/Entertainment
384726
Entertainment

Willy maakt zich niet kwaad om discriminatie

Willy Wartaal heeft niet de behoefte om zich te mengen in het zwartepietendebat of in discussies over discriminatie in het algemeen. De presentator en muzikant kan zich daar 'nou echt niet kwaad om maken'.

In gesprek met VARAgids zegt Willy hierover: "Als blanke mensen zich bruin schminken, dan denk ik niet: hé, ze doen mij na. Het zijn gewoon blanke mensen met bruine schmink op hun gezicht. Moeten zij weten. Negers zijn ook racistisch. Surinamers noemen Hindoestanen 'koelies' (sjouwer), die hebben het nooit over 'Hindoestaande mensen'. En Afrikanen zijn Bokoes (stinkvis). Maar als blanken zich bruin schminken, is er opeens iets heel ergs aan de hand. Je moet niet vergeten dat je een minderheid bent in een land van blanken.

De 34-jarige rapper van De Jeugd van Tegenwoordig voelt zich dan ook niet aangesproken als hij wordt uitgescholden om zijn huidskleur. "Racisme is een plek in je eigen hart. Dus als iemand iets tegen je zegt en dat vind je vervelend, dat moet je bij jezelf nagaan waarom. Voor mij zijn het gewoon woorden."