Nieuws/Entertainment
384754
Entertainment

Ghostbusters-actrice naar Spelen na lollige tweets

Ghostbusters-actrice Leslie Jones is ingegaan op het aanbod van zender NBC om verslag te komen doen van de Olympische Spelen in Rio.

De comédienne twitterde afgelopen weekend live mee met de sportieve prestaties van de Amerikaanse atleten in Brazilië. Een volger vond dat ze dat zo grappig deed, dat hij op het sociale medium aan een NBC-topman voorstelde Leslie in te vliegen en aan het verslaggeversteam in Rio toe te voegen. Deze Jim Bell, die verantwoordelijk is voor de olympische uitzendingen van de zender, nodigde de actrice meteen uit.

Amerikaanse vlag

Op Twitter leek het gesprek daarmee te eindigen, maar blijkbaar praatten Leslie en de zender achter de schermen verder. Maandag postte de nieuwbakken verslaggever een video van zichzelf met een pet van de Olympische spelen op, zwaaiend met de Amerikaanse vlag. "Raad eens wie er naar Rio gaat", vroeg ze in de clip. Bij de beelden schreef ze: "Op weg naar Rio! USA! USA!"

NBC bevestigde maandag dat Leslie onderdeel gaat uitmaken van het olympische team van de zender. Ze gaat zowel op televisie als online bijdragen leveren aan de verslaggeving.

Vorige maand stopte de actrice nog met Twitter nadat de racistische opmerkingen die ze daar voortdurend kreeg, haar teveel waren geworden.