Nieuws/Entertainment
390094262
Entertainment

Tom Hanks geëmotioneerd na ontvangst oeuvre-Globe

Tom Hanks

Tom Hanks

Tom Hanks was zichtbaar geroerd toen hij de prestigieuze Cecil B. DeMille-prijs voor zijn complete oeuvre in ontvangst mocht nemen tijdens de uitreiking van de Golden Globes. De 63-jarige acteur had moeite om zijn tranen binnen te houden toen hij zich in zijn dankwoord richtte tot zijn familie.

Tom Hanks

Tom Hanks

„Een man is gezegend met een familie zoals deze, met een vrouw die in alle opzichten fantastisch is en mij heeft geleerd wat liefde is, en vijf kinderen die moediger, sterker en wijzer zijn dan hun oude vader”, zei Hanks wijzend op zijn gezin op de eerste rij. „Een liefdevolle groep mensen die mij soms maandenlang moet missen. Natuurlijk zou ik hier anders niet staan als ze dat niet zouden accepteren. Ik kan nauwelijks zeggen hoeveel jullie liefde voor mij betekent.”

Nadat Hanks zijn vrouw en kinderen had bedankt, somde de acteur ook een hele lijst collega’s op die hem gedurende zijn carrière hebben geholpen. „Je bent een sukkel als je niet een beetje jat van iedereen met wie je samenwerkt”, aldus Hanks. De acteur noemde onder meer Meryl Streep, Denzel Washington, Meg Ryan, Antonio Banderas en Julia Roberts.

De Cecil B. DeMille Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een ’buitengewone bijdrage’ heeft geleverd aan de film- en entertainmentwereld. Eerdere ontvangers zijn onder meer Walt Disney, Frank Sinatra, Sidney Poitier, Doris Day en Robin Williams. Vorig jaar ging acteur Jeff Bridges er met de oeuvreprijs vandoor.