Nieuws/Entertainment
394076
Entertainment

'Wendy aan de slag voor de Belgische VTM'

Goed nieuws voor Wendy van Dijk, de RTL-presentatrice en positiviteitsgoeroe heeft een nieuwe presentatieklus te pakken. De vrouw van RTL-programmadirecteur Erland Galjaard gaat het spelprogramma Holland-België presenteren, waarin een team van bekende Nederlanders het opnemen tegen onze beroemde zuiderburen.

Het programma zal te zien zijn vanaf eind augustus op RTL4, en Wendy zal ook te zien zijn bij de grootste commerciële zender van België, namelijk bij VTM.

Wendy zal de grote televisieshow niet in haar eentje hoeven dragen, ze zal namelijk samen te zien zijn met haar Vlaamse collega Jonas van Geel.

Wandelgangen

In de wandelgangen van RTL gonst het gerucht al enige tijd dat Wendy dit programma zou gaan presenteren, maar een anonieme bron binnen RTL4 laat aan Privé weten "dat het programma nu inderdaad definitief op de agenda staat, en dat Wendy deze klus inderdaad naar zich toe heeft weten te trekken."

Desondanks zegt een woordvoerder van VTM tegen Privé: "Of en wanneer wij dit specifieke programma al dan niet gaan uitzenden, is nog niet aan de orde en daar kunnen we dus op dit moment geen uitspraken over doen."

In België is Wendy geen onbekende meer, het grote publiek kent haar namelijk al van Moordvrouw, Obese en Ushi & Dushi, en het magazine de Wendy ligt daar in de winkels.

Begin jaren 80 was er een zelfde soort programma te zien op de televisie met als presentator Jos Brink, dit bleek echter een kijkcijferflop te zijn.