Nieuws/Entertainment
394155
Entertainment

Tot afgrijzen van nabestaanden Horst Tappert:

Duitse tv-bazen laten DERRICK voorgoed sterven

Jarenlang waakte hij als DERRICK over de veiligheid van zíjn München. Maar uitgerekend op de dag dat de Beierse hoofdstad het toneel werd van een verschrikkelijke aanslag die negen jonge levens kostte, is HORST TAPPERT’S rol nogmaals, en nu voorgoed, uitgespeeld.

Verbannen

Tot afgrijzen van zijn nabestaanden besloot de Duitse zender ZDF ‘Derrick’ voorgoed van het scherm te verbannen. Er is een streep gezet door de geplande herhalingen deze zomer. Bijna acht jaar na zijn dood, op 85-jarige leeftijd, wordt zo een belangrijk deel van de Duitse televisiegeschiedenis uitgewist en lijkt het alsof er nooit een Derrick geweest is. De reden? Het feit dat Tappert zijn leven lang heeft gezwegen en gelogen over zijn oorlogsverleden.

Zelf hield de populaire acteur altijd vol dat hij als negentienjarige slechts als dienstplichtig soldaat als hospik had gediend bij de Wehrmacht, zoals vrijwel al zijn land- en leeftijdgenoten. Maar kort na zijn dood kwam aan het licht dat Tappert, waarschijnlijk vrijwillig, bij de gevreesde Waffen-SS van HEINRICH HIMMLER had gediend. Een enorme smet op zijn nagedachtenis.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL