Nieuws/Entertainment
394638
Entertainment

Prinses Charlène niet naar Rio om zikavirus

Prinses Charlène piekert er niet over de Olympische Spelen te bezoeken in Rio de Janeiro. Reden voor haar afwezigheid is angst voor het zikavirus.

"Ze maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s", vertelt prins Albert van Monaco aan People. “Wat ze heeft gehoord en gelezen over het zikavirus zint haar niet."

Ook Albert maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s in Brazilië en gaat maar een paar dagen naar Rio. "Natuurlijk maak ik me zorgen. Iedereen die gaat, atleet of toerist, moet zich zorgen maken." Albert heeft het onder meer over het naar verluidt vervuilde water waarop de windsurfers en zeilers aan de bak moeten.

Eerder bezocht het stel al vele edities van de Olympische Spelen. Beiden hebben zelfs deelgenomen aan het internationale sportevenement. Charlène maakte in 2000 deel uit van de Zuid-Afrikaanse zwemploeg, Albert nam meermaals deel aan het bobsleeën. De prins is bovendien lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Los van de gezondheidsrisico’s heeft Charlène nog een reden om niet naar Rio te gaan: de negentien maanden oude tweeling Jacques en Gabriella. "Ze wil niet zo lang gescheiden zijn van de kinderen", weet Albert. "En ze zijn nog te jong om mee te nemen."