Nieuws/Entertainment
394827
Entertainment

Michael Caine verandert naam

Michael Caine heeft zijn naam veranderd... in Michael Caine. “Ik heb mijn naam veranderd toen al dat gedoe begon met IS", legt de Batman-acteur uit volgens The Sun.

Caine werd geboren als Maurice Micklewhite en had die naam al die tijd nog steeds in zijn paspoort staan. Op het vliegveld werd hij doodmoe om elke keer ondervraagd te worden door de beveiliging: "Dan zei zo'n beveiliger: 'hoi Michael Caine', en dan gaf ik hem een paspoort met een andere naam erin. En dan moest ik weer een uur blijven staan."

De 83-jarige Brit gebruikt zijn artiestennaam al sinds het begin van zijn carrière in de jaren vijftig. Toch had hij bijna bekendgestaan als Michael White.

"Op een avond belde mijn agent en zei: 'ik heb een rol voor je, maar je kunt jezelf geen Michael White noemen, dus bedenk maar een andere naam.'" Caine stond op dat moment in een telefooncel op Leicester Square en toen hij opkeek zag hij een filmposter van de film The Caine Mutiny met daarin Humprey Bogart. "Dat was mijn favoriete acteur dus zo geschiedde."