Nieuws/Entertainment
394875
Entertainment

Cosby eist getuigenis aanklaagster

Bill Cosby wil dat Andrea Constand, die hem beschuldigd van seksueel misbruik, in persoon getuigt in de rechtbank. De komiek is daarvoor in beroep gegaan bij de rechtbank van Pennsylvania, waar in mei in afwezigheid van Constand werd besloten dat Cosby moet terechtstaan.

"De inbreuk op meneer Cosby's recht op confrontatie bij de hoorzitting is veel te belangrijk om niet te herzien", schreef zijn advocaat volgens People in het beroep.

Andrea Constand, een voormalig basketbalcoach van Temple University, zegt dat de 78-jarige acteur haar in 2004 in zijn huis heeft gedrogeerd en aangerand. Tijdens de hoorzitting in mei werd een in 2006 door haar gegeven verklaring voorgelezen.

Mocht Cosby, die gedurende zijn carrière mogelijk wel 50 vrouwen seksueel heeft misbruikt, schuldig worden bevonden, dan kan hem dat komen te staan op maximaal tien jaar gevangenisstraf.

De van zijn voetstuk gevallen ster heeft op zijn beurt Constand aangeklaagd wegens contractbreuk. De twee troffen in 2006 een regeling in de zaak, waarin Constand tekende voor geheimhouding. Zij heeft zich in de media en op Twitter toch uitgelaten over Cosby.