Nieuws/Entertainment
394936
Entertainment

Dionne Stax: hitte viel wel mee

Nieuwslezeres Dionne Stax loopt net als tienduizenden anderen deze week de Nijmeegse Vierdaagse en doet daarvan uitgebreid verslag via Twitter en bij haar collega's van de NOS. Ondanks dat ze nogal opzag tegen de voorspelde warmte woensdag viel de tweede dag van het massale evenement haar alles mee.

Dat meldde Stax aan de NOS nadat ze de eindstreep over was."Het was dan misschien wel warmer dan gisteren, maar er stond nu een windje. Dat maakte veel goed."

Met het oog op de hoge temperaturen mochten wandelaars woensdag een halfuur eerder starten en ook Stax maakte daar dankbaar gebruik van. "Goedemorgen, een vroege start vandaag! 0 blaren, wat spierpijn in de benen en een beetje verbrand", twitterde de blondine woensdagochtend rond half vijf.

Goedemorgen, een vroege start vandaag! 0 blaren, wat spierpijn in de benen en een beetje verbrand    De route: pic.twitter.com/5eHwAs7Wpc — Dionne Stax (@DionneStax) 20 juli 2016  

 

Tien uur later volgde opgelucht: "Binnen! Als een kind zo blij!!" Tussendoor hield ze in ieder geval één extra pauze, om even bij te komen van de warmte. "Mijn telefoon heeft last van de warmte en ik ook... Nog een extra rust voor we naar de finish gaan", schreef Stax bij een foto waarop ze even in de schaduw langs de kant zit.

 

Ze luistert tijdens haar achtste Vierdaagse in ieder geval goed naar het advies van de organisatie om genoeg water te drinken. "Ik heb zo veel op dat ik geen water meer kan zien."