Nieuws/Entertainment
394940
Entertainment

RTL-collega Sophia is boos op Gordon

Sophia de Boer, presentatrice bij RTL, is woest op Gordon. Hij liet afgelopen weekend in een emotioneel bericht op Facebook weten dat hij de rest van zijn leven insuline moet spuiten. Dit stoorde Sofia, die zelf een dochter met suikerziekte heeft, enorm.

Dit weekend plaatste Gordon, die al tien jaar diabetespatiënt is, op Facebook een berichtje over het begin van zijn insulinegebruik. "Vandaag even een traan, omdat je niet alles kunt winnen in het leven, hoe hard ik ook gevochten heb."

Aan Shownieuws vertelt Sophia dat ze in shock is. "Met dit Facebookbericht beledigt Gordon een groep suikerpatiënten die vier tot vijf keer per dag insuline moeten spuiten. Dat ga je niet zo bagatelliseren van 'oh m'n leven is over.' Dan besef je niet dat je zo'n groep buitenspel zet."

Ook haar dochter Roxanne is verontwaardigd. Zij lijdt haar hele leven al aan diabetes. "Je kunt niet doen alsof dit je doodvonnis is, er is een grote groep mensen die hier al hun hele leven aan lijdt en er mee moet leven."

Gordon denkt dat zijn ongezonde leefstijl na het ongeluk dat hij vorig jaar in Griekenland kreeg, de oorzaak is dat hij nu insuline moet spuiten. Sophia: "Hij heeft niet goed voor zijn lijf gezorgd. Hij moet zeggen: Gordon, je bent een grote sukkel! Maar je gaat deze groep jonge mensen, die iedere dag moeten spuiten omdat ze anders de volgende dag niet halen, niet zo afschilderen. Dat vind ik echt slecht."

Het management van Gordon laat weten: "Het is absoluut niet Gordons bedoeling om andere patiënten te bagatelliseren. Hij heeft gewoon lang zijn best gedaan om niet te hoeven spuiten. Dat is alles."