Nieuws/Entertainment
395007
Entertainment

Auto-ongeluk Renate en Erben op vakantie

Renate en Erben Wennemars hebben op weg naar hun vakantiebestemming Italië een ongeluk gehad. Een Fransman klapte achterop hun auto, maar gelukkig raakte niemand gewond. Uiteindelijk kon het gezin hun reis vervolgen.

Omdat hun zoons achterin de auto ruzie maakten wie er waar moest zitten, draaide Renate zich 'pisnijdig' om. "Gaan we zó acht uur in de auto zitten?!", had ze gezegd. Maar er bleef gekibbel en daarom riep ze heel hard 'STOP!'. "Met de bedoeling dat we even een nieuwe start zouden maken. Erben remde", schrijft ze in haar column in De Stentor.

Renate vervolgt haar verhaal: "Die Fransman moet best hard hebben gereden. Of heel dicht op ons hebben gezeten. Zijn auto was total loss. Heel de voorkant lag verspreid over de weg. Onze achterruit was aan diggelen en er zaten scheuren in de achterklep. De klap was opgevangen door het fietsenrek. Daar stonden drie racefietsen op. De vierde fiets lag achterin. De enige fiets die het overleefd heeft. De Fransman stond al naast zijn auto toen wij uit de onze stapten. Zijn handen wanhopig op zijn hoofd. Onze jongens zaten verdwaasd achterin."

De voormalig presentatrice voelde zich naar eigen zeggen vreselijk. "Maar iedereen was ongedeerd. De Fransman ook gelukkig. Ik probeerde met hem te praten. Maar mijn Frans was niet toereikend. Bellen. Schadeformulier zoeken. Kom je er achter dat je elk jaar zonder nadenken lidmaatschap van de ANWB betaalt, terwijl je geen buitenlanddekking hebt. Dus nee, ze konden niks voor ons betekenen."

Maar de auto kon gelukkig nog rijden. "En we wilden dóór. We zijn inmiddels in Italië. Carglass heeft al drie keer gevraagd of we echt geen nieuwe ruit nodig hebben. Maar Erben heeft zelf wat geknutseld. Als iemand een auto ziet rijden met een stuk plastic op de plaats van de achterruit, waar onze oudste zoon de tekst 'da's pech, achterruit weg' op heeft geschreven, zwaai dan even. Dat zijn wij", sluit ze af.