Nieuws/Entertainment
395045
Entertainment

Prince kocht stiekem Purple Rain-huis

Het kleine, witte huisje dat door de film Purple Rain uit 1984 wereldfaam vergaarde, is 11 maanden geleden stiekem gekocht door de man die datzelfde stulpje op de Minneapolis-landkaart zette: Prince.

In augustus - 8 maanden voor zijn tragische dood -  betaalde Prince 117.000 dollar (106.000 euro) contact voor het befaamde huisje, weet Minneapolis Star.

"Ik denk niet dat hij een plan had, ik denk dat hij het gewoon graag wilde hebben", zegt makelaar Deborah Larson van onroerend goed-bedrijf Coldwell Banker Burnet. Volgens Larson kreeg ze vorig jaar een telefoontje van een vrouw die cash wilde betalen, maar was ze op haar hoede omdat meerdere Prince-fans niet al te serieus zouden zijn met hun biedingen.

Maar toen er toch echt papierwerk werd ingediend, viel Larson de naam op het formulier op: NPG Music Publishing, het muzieklabel van niemand minder dan Prince zelf. En dus kocht de zanger ineens zijn 'eigen huisje'. Het is niet duidelijk wat er nu mee gaat gebeuren, maar zijn 'echte' woning, Paisley Park, zou zo maar eens een toeristische attractie kunnen worden.

Naar verluidt woonde hij nooit in het huisje, het werd vooral alom bekend door de autobiografische cultklassieker Purple Rain, waarin Prince een rocker speelde, genaamd The Kid.