Nieuws/Entertainment
396367
Entertainment

Sterren maken vuist tegen politiegeweld

Onder leiding van Alicia Keys maken sterren als Beyoncé, Lenny Kravitz en Bono zich hard tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Ze hebben een video opgenomen waarin ze oproepen tot verandering.

De sterren sommen 23 manieren op waarop je als Afro-Amerikaan om het leven kunt komen in de VS. Zo zegt Beyoncé ‘in de auto van je vriendin rijden met een kind op de achterbank’, als verwijzing naar Philando Castile. Hij werd vorige week in Falcon Heights, Minnesota neergeschoten door een politieagent. Ook onder anderen Pink, Queen Latifah, Pharrell Williams en Rihanna komen aan het woord.

 

Aan het einde van de video spoort Alicia kijkers aan zich aan te sluiten bij haar We Are Here Movement, die zich hard maakt voor een betere wereld. Met haar beweging wil de zangeres president Barack Obama en het Amerikaanse Congres duidelijk maken dat het tijd is voor verandering. “We eisen radicale verandering die de lange geschiedenis van systematisch racisme aanpakt, zodat alle Amerikanen gelijke rechten krijgen om te leven en te streven naar geluk.