Nieuws/Entertainment

Ruim ton voor zieke zusje van Sol Wortelboer

ANP

Sol Wortelboer heeft al bijna 110.000 dollar opgehaald voor de kostbare therapie van zijn ernstig zieke zusje Sabine. Over een week begint haar behandeling in Houston, waar ze hoopt te genezen van een uiterst zeldzame hersentumor.

ANP

Anderhalve week geleden plaatsen Sol en de 14-jarige Sabine een video op YouTube waarin ze vertelden dat ze in Nederland nauwelijks overlevingskansen heeft. Ze heeft haar hoop gevestigd op de privékliniek van dokter Burzynski in Houston in de Amerikaanse staat Texas.

I have a tumor in the brain stem https://t.co/0WJkslV5YI — Sol Wortelboer (@solwortelboer) 7 juli 2016

Daar is veel geld voor nodig, want de behandeling wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Inmiddels staat de teller van hun crowdfundingsactie op bijna 109.725 dollar. Op haar website Sabii legt Sabine uit dat de eerste maand van haar behandeling 40.000 dollar kost. Daarna bedragen de maandelijkse kosten van de behandeling 20.000 dollar.

"Met de behandeling in Amerika is de kans heel groot dat ze over een tijdje weer het leven leidt van een normale tiener'', zegt haar broer Sol Wortelboer, bekend van 6Pack en Peking Express en de muziekzender Xite. Sabine vliegt zaterdag naar Houston. De fundraising gaat intussen door. Maandagavond spreken Sol en Sabine op het YouTube-event in Purmerend, kondigt Sol aan op Twitter.