Nieuws/Entertainment
397137179
Entertainment

Britse koningshuis onder vuur om verjaardagswensen prins Andrew

Prins Andrew en het Britse koningshuis krijgen een hoop kritiek te verduren op Twitter, nadat ze op hun sociale media aandacht besteden aan de verjaardag van prins Andrew vandaag. Dat meldt Express.

Het mocht dan subtiel gedaan zijn: in plaats van een rechtstreekse verjaardagswens aan prins Andrew gericht, werd er een foto geplaatst van prins Andrew als 1-jarige tijdens een balkonscène en werd de geboorte van de latere schandaalprins gepresenteerd als mijlpaal voor Queen Elizabeth. „Op deze dag in 1960 beviel de Queen veilig van een zoon, het eerste kind dat sinds 1857 uit een regerend vorst werd geboren.”

Toch vinden volgers op Twitter de aandacht voor de prins die zich terug moest trekken uit zijn publieke functies op zijn verjaardag ongepast. „Teleurgesteld in deze post”, zegt de één en ’geen schaamte’, meent de ander. Iemand anders merkt op hoe ’subtiel’ het gebruik van de hashtag ’On this day’ is. „Geen hashtag Happy Birthday prins Andrew.”

Men meent dat het niet eerlijk is dat er zoveel kritiek is op Meghan en Harry nadat vrijdag bekend werd dat ze definitief niet terugkeren als royals, terwijl Andrew volgens hen redelijk ongeschonden blijft na de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres en zijn banden met wijlen misbruikmiljardair Epstein.

Ook wordt er volop gespot met zijn eerdere interview aan de BBC, waarin hij ontkende seks te hebben gehad met de minderjarige vermeende Epstein-slavin Virginia Giuffre, omdat hij die dag naar de pizzeria was met zijn dochter.