Nieuws/Entertainment
397579
Entertainment

Beyoncé vraagt om actie tegen politiegeweld

Superster Beyoncé heeft in een emotionele oproep op haar website fans gevraagd in actie te komen tegen politiegeweld. Het betoog van de zangeres volgt op twee gevallen in de laatste dagen, waarbij Afro-Amerikaanse mannen werden doogeschoten door de politie.

"Deze berovingen van levens geven ons het gevoel hulpeloos en hopeloos te zijn", zo schrijft de zangeres in hoofdletters in het pamflet. "Maar we moeten erin geloven dat we in actie kunnen komen voor de rechten van de volgende generatie"

In het stuk, dat 'Stop ons te vermoorden' als titel heeft, benadrukt Beyoncé dat ze met het stuk niet alleen de zwarte bevolking aanspreekt. "Dit is een menselijke strijd, ongeacht je ras, sekse of seksualiteit. Dit is een gevecht voor iedereen die zich tekort gedaan voelt, iedereen voor wie vrijheid en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn."

De zangeres roept lezers op hun frustratie om te zetten in actie, en zich uit te spreken tegenover politici en lokale wetgevers. "Terwijl we bidden voor de families van Philando Castile en Alton Sterling, bidden we ook voor het einde van deze plaag van onrechtvaardigheid in onze gemeenschap."