Nieuws/Entertainment
397589
Entertainment

Bronzen Beeld ‘Duitse’ superster krijgt vaste plek

Dochter RUDI CARRELL: ’Eindelijk erkenning’

Met Nederland had hij echter een haat-liefdeverhouding omdat de zanger dat aanzien nooit heeft gekregen. Zijn dochter mist haar vader nog steeds, maar is blij dat ’Der Rudi’ nu wel die erkenning krijgt: ,,Eindelijk krijgt papa een bronzen beeld in ’zijn’ geliefde Alkmaar.”

Deze week is het tien jaar geleden dat RUDI CARRELL - artiestennaam van - op 71-jarige leeftijd in Bremen is overleden. De strijd tegen longkanker had hij verloren. De oosterburen, waar hij de status van een wereldster had, raakte een icoon kwijt. Aan Privé vertelt dochter (53) openhartig hoe ‘Der Rudi’ tegen de naderende dood aankeek, zijn bekendheid, de erfenis en eindelijk de erkenning die hij nu in eigen land krijgt.

Want er gaat geen dag voorbij dat zijn dochter niet aan haar vader denkt. ,,Het gemis is nog groot, dat je niet even met elkaar kunt bellen of op bezoek kan gaan. Het zijn alleen nog de dierbare herinneringen die ik van hem heb. In de woonkamer staat een foto die twee weken voor zijn overlijden is gemaakt”, vertelt ze.

Lees hier het hele interview met de dochter van Rudi Carrell