Nieuws/Entertainment
398445
Entertainment

Doutzen Kroes in actie voor schone Wadden

Doutzen Kroes zet zich deze zomer in voor het behoud van de Wadden en schone stranden. "Ik vind het heel belangrijk om het te behouden zoals het is, want het is een heel uniek stukje natuur in Nederland'', zegt Doutzen in een tv-commercial. "Het Waddengebied is voor mij heel speciaal."

Om ervoor te zorgen dat de stranden op de Waddeneilanden schoon blijven, draagt Doutzen haar steentje bij. "Wat ik altijd doe als ik op het strand kom; dan neem ik een plastic zakje mee naar het strand en dan raap ik dingetjes op die ik tegenkom. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik vind het eigenlijk heel mooi om dat mijn kinderen ook mee te geven'', zegt ze.

''De Wadden zijn voor mij persoonlijk een bijzonder natuurgebied, waar ik als klein meisje al kwam'', vertelt Doutzen op haar favoriete eiland Terschelling, waar ze vroeger haar eerste vakantiebaantjes had. Ze hoopt dat haar kinderen Phyllon en Myllena Mae er in de toekomst net zoveel van kunnen genieten als zij. ''Ik voel me hier thuis door de vele vakanties die ik hier vroeger heb doorgebracht. Ze staan voor mij voor vrijheid en ook voor genieten van ongerepte natuur."

Doutzen is ambassadrice van de nieuwe Rivella-campagne. Het frisdrankmerk sponsort stichting De Noordzee die deze zomer zorgt voor het schoonmaken van de stranden op de vijf Waddeneilanden.