Nieuws/Entertainment
398496
Entertainment

Chris Evans stopt met Top Gear

Chris Evans stopt al na één seizoen met de presentatie van de Britse autoshow Top Gear. Dit laat hij maandag weten op Twitter. ''Ik heb mijn best gedaan, maar soms is dat niet genoeg'', twittert Chris. "Het team erachter is geweldig. Ik wens ze het allerbeste."

Het is niet bekend of zijn vertrek te maken heeft met de aantijgingen over seksueel misbruik. Eerder vandaag liet de BBC weten de Top Gear-presentator hier niet om zouden laten vallen.

Volgens de Britse krant The Sun heeft een voormalig collega van Evans een klacht ingediend tegen de presentator. De 50-jarige vrouw zou in de jaren negentig stelselmatig te zijn lastiggevallen door Evans omdat ze niet in zou zijn gegaan op zijn avances.

Maar het vertrek zou ook te maken kunnen hebben met de dalende kijkcijfers van het eerder zo populaire BBC-programma Top Gear. De nieuwe versie begon in mei onder leiding van Chris Evans, als opvolger van Jeremy Clarkson. Naar de eerste aflevering keken op de avond van uitzending 4,4 miljoen Britten. Zondag werd een nieuw dieptepunt bereikt met 1,9 miljoen kijkers.

''Een stap opzij doen is het beste wat ik nu kan doen'', zegt Chris, die nu zes afleveringen heeft gepresenteerd, onder meer met Friends-acteur Matt LeBlanc. Chris Evans blijft wel verbonden aan BBC Radio 2 waar hij een ontbijtprogramma presenteert.

Stepping down from Top Gear. Gave it my best shot but sometimes that's not enough. The team are beyond brilliant, I wish them all the best. — Chris Evans (@achrisevans) 4 juli 2016

In een persverklaring van de BBC laat Evans weten: ''Ik heb nog nooit met een team gewerkt dat zo toegewijd en gedreven was als de collega's waar ik de afgelopen twaalf maanden mee mocht werken. Ik blijf een grote fan van het programma, dat was ik al en dat zal altijd zo blijven."

Het is volgens de BBC niet bekend of de andere presentatoren blijven.