Nieuws/Entertainment
399164
Entertainment

Emile vraagt gemeente leeftijd met 20 jaar te verlagen

Emile Ratelband

Emile Ratelband

De 68-jarige Emile Ratelband wil dat de gemeente Arnhem zijn leeftijd met twintig jaar naar beneden bijstelt zodat hij weer gemakkelijker aan het werk kan. Tevens zou hij zijn oog hebben laten vallen op een meisje van 21, bij wie hij meer kans denkt te maken als hij op papier jonger is.

Emile Ratelband

Emile Ratelband

De positiviteitsgoeroe diende zijn, op zijn zachtst gezegd bijzondere verzoek vandaag in en deelde de betreffende brief aan de gemeente op Facebook. Zijn verzoek is naar eigen zeggen een manier om problemen rond leeftijdsdiscriminatie aan te stippen. „Ik stoor me aan de huidige discussie over genderneutraliteit. Iedereen kan zijn geslacht veranderen als hij dat wil. En vluchtelingen die Nederland binnenkomen, kunnen ’gewoon’ een leeftijd opgeven. Waarom ik niet? Ik stond voor de spiegel en besloot dat ik niet meer 68 maar 48 jaar oud wil zijn. Ik kan ook gebaat zijn bij een lagere leeftijd, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek.”

Ratelband is tevens bereid zijn AOW in te leveren. „Ik heb mijn hele leven gewerkt en nu wordt mijn ouderdom iedere maand bevestigd op mijn bankrekening. Ik krijg iedere maand 1.207 euro. Gratis. Geef dat geld maar aan arme kinderen.”

Liefde van 21

Volgens RTL zou Emile nog een andere reden hebben om als 48-jarige door het leven te gaan. „Ik heb een heel leuk meisje ontmoet in de kerk en ze bleek 21 jaar te zijn”, vertelt hij. „Ik heb me even voorgesteld aan haar ouders. Ik dacht bij mezelf: jij bent de mijne. Dus ik moet er nog werk van maken, zij weet het nog niet, maar ik weet het wel.”

Hij vervolgt: „Ik denk gewoon als ik een jongere vriendin heb, dat ik dan veel kinderen ga krijgen en weer op het schoolplein sta. Dan word ik meegetrokken en word ik weer een jonge god, zoals ik vroeger was.”

Emile komt net uit een relatie met de 27-jarige Linda . De twee zijn sinds ruim een week uit elkaar.