Entertainment/Sterren
399889897
Sterren

Presentatoren Oranjezomer dragen zondag #OneLove-speldjes

De presentatoren van het SBS6-programma De Oranjezomer geven gehoor aan de oproep van Barbara Barend om zondag als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap een #OneLove-speldje te dragen. Dat heeft een woordvoerder van Talpa donderdag laten weten. Het programma beklemtoont dat presentatrice Hélène Hendriks zondag in Hongarije ook aandacht aan het initiatief gaat besteden. Talpa wil niet zeggen op welke manier zij dat gaat doen. Oranje speelt zondag in Hongarije tegen Tsjechië tijdens het EK voetbal.

Barbara Barend riep journalisten, beleidsmakers van de KNVB, politie en voetballers in het stadion in Boedapest op een vuist te maken voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije. Dat land nam vorige week een wet aan die het verbiedt om homoseksualiteit te 'promoten' onder jongeren. Volgens de Hongaarse regering is dit slecht voor kinderen.

De NOS liet eerder al weten dat haar presentatoren zondag geen #OneLove-speldjes gaan dragen. Zo'n actie past niet bij de objectieve, registrerende rol van de journalisten van de NOS, aldus een woordvoerder. Het is gasten en analisten die in Studio Europa zitten uiteraard wel toegestaan een #OneLove-speldje te dragen, voegde de NOS toe.