Nieuws/Entertainment
400908
Entertainment

Chelsea Handler schrijft over abortussen

Chelsea Handler liet op haar zestiende twee keer abortus plegen. Ze schrijft daarover in een ingezonden brief in het zomernummer van de Amerikaanse Playboy.

"Toen ik op mijn zestiende zwanger raakte, was abortus niet het eerste dat opkwam in mijn onrijpe brein", schrijft de talkshowhost. "Maar mijn ouders stelden zich op als ouders en brachten me naar een abortuskliniek."

Een beslissing waar de 41-jarige nog altijd achter staat. "Ik heb nooit teruggekeken en gedacht 'had ik die baby maar gehouden'. Ik ben dankbaar dat ik op legale wijze voor abortus kon kiezen zonder mijn gezondheid op het spel te zetten."

De Netflix-presentatrice reageert met het stuk op de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof een wet te schrappen die artsen en abortusklinieken in Texas strikte regels oplegde. De rechters oordeelden dat de wet uit 2013 vrouwen te zeer aantast in hun grondwettelijke recht een zwangerschap af te breken.

In het artikel schrijft Chelsea dat ze niet gelooft dat dat recht, bekend als Roe vs Wade, gevaar loopt. "Als je eenmaal stappen vooruit hebt gezet in de geschiedenis, ga je niet meer terug."