Nieuws/Entertainment
404053
Entertainment

Prins William als eerste royal op cover gayblad

Prins William mag zich officieel de eerste Britse royal ooit noemen op de cover van een homoblad. De echtgenoot van Kate zal in juli te zien op de voorkant van Attitude.

De hertog van Cambridge stelde vorige maand Kensington Palace beschikbaar voor mensen uit de homogemeenschap, zodat zij hun ervaringen met hem konden delen. Onderwerpen als homohaat- en geweld werden niet uit de weg gegaan.

Na het gesprek nam William uitgebreid de tijd om voor het blad te poseren en kwam hij met een duidelijk statement: "Niemand zou gepest moeten worden vanwege zijn of haar seksuele geaardheid, of om welke reden dan ook. Ik vind de homoseksuele jongens, lesbische meiden en transgenders die ik vandaag heb gesproken ontzettend moedig en hopelijk biedt hun verhaal hoop voor de mensen die zelf gepest worden vanwege hun geaardheid."

De prins heeft daarnaast een advies voor iedereen die slachtoffer is van pesterijen: "Laat niet over je heen lopen. Praat met een volwassene die je vertouwt en zorg dat diegene jou helpt. Je moet trots zijn op jezelf en er is niets waar jij je voor hoeft te schamen."

Het gesprek dat William met de jonge mensen uit de homogemeenschap voerde, vond een maand voor het verschrikkelijke schietincident in Orlando plaats, waarbij zeker 49 mensen in een gaybar om het leven kwamen.