Nieuws/Entertainment
404703
Entertainment

Zanger Django Wagner woedend op organisator

Django Wagner is woedend op de organisator van een feest in Den Haag. Volgens de volkszanger werd hem verteld dat zijn optreden zou worden geannuleerd wegens een tegenvallende kaartverkoop, maar nu zegt de zanger dat er gelogen zou zijn over de reden van zijn afwezigheid.

De 46-jarige zanger plaatse zondag een bericht op zijn Facebookpagina en wond er geen doekjes om. "Ik zou gisteren in de Opera in Den Haag zingen, maar de organisator heeft het optreden geannuleerd, omdat de kaartverkoop tegen zou vallen. Nu is het feest wel doorgegaan en heeft de organisatie gezegd dat ik door omstandigheden er niet bij kon zijn, terwijl ik er wel bij kon zijn. Er was gewoon geen geld, dus dat is gelogen."

Organisator Richard de Jong betreurt de uitspraken van Django en zegt tegen Privé: "Het klopt inderdaad dat Django niet heeft opgetreden, omdat de kaartverkoop ontzettend tegenviel. Hierdoor konden we hem niet betalen en in overleg is uiteindelijk besloten om zijn optreden te cancellen."

 

De Jong was zelf aanwezig bij het evenement en heeft de presentator van tevoren verteld dat hij open kaart moest spelen met het aanwezige publiek: "Ik zei tegen hem: 'Leg uit dat door de tegenvallende kaartverkoop, er geen geld was om Django te boeken.' Ik stond in de zaal en heb dan ook gehoord dat hij dit heeft gezegd."

Hoewel de organisator begrip heeft voor de woede van de volkszanger, is hij niet blij met het bericht van Django. "Ik heb bij een advocaat geïnformeerd of dat wat Django schrijft op internet allemaal wel mag. Hij noemt mij een oplichter en ik word door allerlei mensen die ik niet eens ken voor van alles uitgemaakt. Ik ken hem als een aardige vent, maar dit is niet leuk. Als hij boos is om wat hij heeft gehoord, heb ik liever dat hij mij gewoon had gebeld."

De mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen 4,50 euro korting voor een volgend optreden in september, waar Django mogelijk wél te zien zal zijn. "We proberen Django, mocht zijn agenda dat toelaten, te boeken voor een groot feest in september", aldus De Jong.