Nieuws/Entertainment
404762
Entertainment

Aandacht voor Orlando op rode loper Tony's

De aanslag op een homonachtclub in Orlando was onderwerp van gesprek op de rode loper voorafgaand aan de Tony Awards zondagmiddag. Veel genodigden droegen een lintje om medeleven te tonen met de slachtoffers van de schietpartij.

Modern Family-acteur Jesse Tyler Ferguson legde in een interview met People de link tussen de homogemeenschap en Broadway. "De LGBT-gemeenschap is mijn gemeenschap. Als kind kreeg ik altijd hoop als ik naar de Tony's keek, en blijdschap. En ik hoop dat we dat vanavond aan de natie kunnen geven."

Lin-Manuel Miranda, de man achter de Broadwayhit van het jaar, Hamilton, sprak ook over de gebeurtenissen in Orlando. "Op een dag die in het teken staat van zo'n tragedie deze kunsten te mogen vieren.. ik zou nergens anders willen zijn."

Voor de uitzending van de rode loper-show was op de Amerikaanse televisie een bericht te zien van de burgemeester van Orlando, de burgemeester van Orange County en de directeur van het Dr. Philips-theater in Orlando. Zij bedankten de Broadwaygemeenschap voor hun steun. "Jullie liefde is gevoeld en helpt onze diverse gemeenschap te helen."

De awardceremonie van de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen wordt vanavond opgedragen aan de slachtoffers in Orlando.