Nieuws/Entertainment
405286964
Entertainment

Eva Jinek verliest ruim 200.000 kijkers

Eva Jinek

Eva Jinek

Het is stuivertje wisselen in de talkshowoorlog tussen NPO1 en RTL 4. Eva Jinek had op woensdagavond minder kijkers dan ze gewend is. Volgens Stichting KijkOnderzoek stemden woensdag 600.000 kijkers af op haar talkshow Jinek op RTL4. Dat is de laagste score sinds de start van de talkshow op RTL4 en 236.000 kijkers minder dan haar score op dinsdag toen ze meer kijkers trok dan Op1.

Eva Jinek

Eva Jinek

Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel van de concurrerende talkshow Op1 slaagden erin 857.000 kijkers aan zich te binden, iets meer dan vorige week tijdens hun debuut als duo. Vorige week keken 835.000 kijkers naar de eerste aflevering van Charles en Carrie die namens Omroep MAX de nieuwe talkshow van NPO1 presenteren.

Na acht afleveringen van Op1, dat recht tegenover Jinek is geprogrammeerd, is het nu 6-2 voor de NPO in de strijd om de talkshowkijkers. Jinek had alleen vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag meer kijkers. In haar eerste uitzending op RTL zei ze nog dat ze concurrentie tussen talkshows goed vindt: „Als ik maar win.”

Dinsdag werd duidelijk dat ook in deze tweede week voorafgaand aan Op1 geen reclameblok wordt uitgezonden. De NPO hoopt zo sneller een vast publiek op te bouwen.