Nieuws/Entertainment
406688
Entertainment

Carice is voor meer mannelijk naakt

Carice van Houten kan zich wel vinden in de roep van Game of Thrones-collega Emilia Clarke dat er meer mannelijk naakt in films en series te zien moet zijn.

De actrice vindt het niet per se nodig, maar met het oog op de hoeveelheid vrouwelijk naakt zou meer gelijkmatigheid goed zijn.

"Het gaat om het tonen van de werkelijkheid", aldus Carice in gesprek met The Guardian. "Laten we niet doen alsof mannen daar niets hebben. Ik hoef het niet per se te zien maar het is maar een penis. Dat zie ik liever dan een machinegeweer."

Carice kan dan ook niet goed begrijpen dat naakt op beeld nog steeds niet geaccepteerd is. "Het is nog altijd een taboe, terwijl geweld schijnbaar oké is", zegt ze. "Iemands hoofd erafschieten is prima maar een tepel? Nee. Het is fascinerend om te zien hoe oncomfortabel mensen nog steeds zijn als het gaat om hun eigen lichaam en hun eigen seksualiteit."

Zelf gaat ze overigens ook niet met plezier uit de kleren op de set. "Het is absoluut niet mijn favoriete bezigheid. Zeker niet als iedereen om mij heen staat in fucking North Face-jassen."