Nieuws/Entertainment
406732
Entertainment

Mel C voltooit triatlon voor goede doel

Melanie Chisholm doet haar bijnaam Sporty Spice eer aan. De zangeres heeft zaterdag de Blenheim Palace Triatlon voltooid.

De 42-jarige Mel C legde 750 meter zwemmend af, fietste vervolgens twintig kilometer en sloot de triatlon af met vijf kilometer hardlopen. Daarmee zette ze zich in Bloodwise. Melanie: ''Het is een groot genoegen om hier te mogen zijn om Bloodwise te steunen, een organisatie die geweldig werk verricht voor leukemiepatiënten."

''De speciale sfeer langs het parcours gaf me een boost. Het is leuk terug te zijn in de triatlon-scene", vervolgt de voormalige Spice Girls-zangeres op de website Irish Examiner. Aan de triatlon deden duizenden deelnemers mee die geld ophaalden om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. De triatlon, die werd gehouden in de omgeving van Blenheim Palace, heeft omgerekend ruim een half miljoen euro opgebracht.

In 2011 voltooide Mel C haar eerste triatlon. Op haar Instagram-account schrijft ze: ''Vandaag heb ik mijn eerste triatlon in twee jaar voltooid. Ik had een paar blessures en was lange tijd het vertrouwen kwijt. Met de steun van geweldige mensen om me heen verzamelde ik weer moed om een triatlon te doen. Het is wellicht wat overdreven om te stellen dat álles mogelijk is, maar we zijn vaak sterker dan we denken. Het is weliswaar geen ironman of een marathon, maar wel een grote overwinning en een belangrijke dag voor iemand die een dagje ouder wordt."