Nieuws/Entertainment
406939
Entertainment

Gordon: "Jury Idols niet goed gecast"

Gordon heeft stevige kritiek op zijn tv-collega's bij Idols. Het jurylid van Holland's Got Talent bekende in de radio-uitzending van Niek van der Bruggen op Qmusic dat hij niet kijkt naar het RTL5-programma Idols. ''Nee, ik vind het heel slecht'', zei Gordon.

Gordon wijst niet naar de presentatoren, maar naar de juryleden. De jury bij Idols bestaat uit Martijn Krabbé, Jamai Loman, Eva Simons en Ronald Molendijk. Gordon: ''De jury is niet goed gecast. Het is een vak apart. Ik doe dit nu tien jaar, je moet het in je hebben. Mensen moeten je ook geloven als je iets zegt."

Volgens Gordon is een goed jurylid iemand die ervaring heeft met optreden en zingen, ''zodat je gerechtigd bent om kandidaten advies te geven of af te wijzen." Hoewel Gordon niet naar de uitzendingen kijkt, noemt hij Idols ''afzeiktelevisie waar we niet meer op zitten te wachten".

Gordon verheugt zich des te meer op de finale van Holland's Got Talent. ''Als mensen niet goed zijn krijgen ze het wel te horen, maar dan op een leuke manier."

Hij verklapte bovendien dat hij met de andere juryleden Chantal Janzen, Dan Karaty en Angela Groothuizen vrijdagavond de opening van Holland's Got Talent verzorgt. ''We doen het nummer Can't Stop The Feeling van Justin Timberlake."