Nieuws/Entertainment
408934308
Entertainment

BN’ers demonstreren: cultuur is van levensbelang

Met Cultuur in Actie vraagt de sector aandacht voor ’meer financiële ondersteuning vanuit de politiek én bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.’ Zaterdag gaat de actie van start. De demonstranten gaan echter niet de straat op, maar voeren de actie op internet.

Door de coronacrisis lopen onder meer muzikanten, filmmakers en acteurs inkomsten mis. Omdat het protest nu niet op het Malieveld kan plaatsvinden, gebeurt dat online.

Vanaf zaterdag 10.00 uur wordt tot en met volgende week vrijdag via een livestream op de website cultuurinactie.nl twaalf uur per dag geprotesteerd. Met een speciale teller wordt bijgehouden hoeveel mensen met hun achterban op het ’digitale Malieveld’ staan.

De presentatie ligt zeven dagen lang in handen van tientallen bekende Nederlanders onder wie Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak en Jörgen Raymann. Daarnaast laten artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Simone Kleinsma, Maarten Heijmans, Huub Stapel en Waldemar Torenstra hun stem horen.