Nieuws/Entertainment
409265
Entertainment

Kindsterretje wint Amerikaanse Voice

FOTO'S - Alison Porter vergaarde 25 jaar geleden bekendheid door haar rol als weesmeisje Curly Sue, maar slaat een nieuwe weg in nu ze tot winnares van de Amerikaanse Voice is bekroond.

De zangeres is dolblij dat ze haar verleden achter zich kan laten. "Curly Sue is met pensioen, ze is dood! Ik ben nu het meisje dat The Voice won', verklaarde Alison Porter tegenover de pers na haar winst in de finale van de televisieshow van Talpa. "Ik wil graag dat jullie het weten, ik heb er meer dan dertig jaar op gewacht. Ze is dood."

De voormalige kindster wil de reden van haar bekendheid van jaren geleden zo snel mogelijk laten verdwijnen. "Ik was een jonge actrice, dat is niet mijn passie. Dit is mijn passie", verklaarde ze al aan juryleden Adam Levine, Pharrel Williams, Blake Shelton en haar eigen coach Christina Aguilera. "Ik ben ervan overtuigd dat zij de definitie van The Voice is", liet zij weten over de winnares.

De moeder van twee moest heel wat overwinnen voor ze in de finale van The Voice belandde en als eerste vrouwelijke winnares uit de bus kwam. Zo overkwam ze een alcohol- en drugsverslaving en inmiddels is ze al zeven jaar nuchter. "Ik was ongelukkig en overvallen door het leven. Ik was er kapot van dat waar ik altijd voor gewerkt had in het verleden, totaal niet voor mij werkte."

Samen met echtgenoot Brian vormt ze nu een gezin met zoon Mason en dochter Aria. Die laatste betrad eveneens het podium van de televisieshow toen de winnares nog één keer een nummer ten gehore bracht.