Nieuws/Entertainment
409405
Entertainment

Vader Matt LeBlanc herkent zoon niet meer

Paul LeBlanc, de vader van Top Gear-presentator Matt LeBlanc, zegt dat zijn zoon allesbehalve de man is die hij ooit was, toen hij de harten van miljoenen fans veroverde in de sitcom Friends.

Hij zegt in The Sun: "Hij is niet de Joey Tribbiani waar iedereen van houdt. Hij is nog steeds mijn zoon, maar het doet mij ontzettend veel pijn om te zien wat voor een persoon hij is geworden."

Paul verliet Matt's moeder toen hij een baby was, maar keerde acht jaar later terug. Het tweetal kreeg vervolgens een hechte band en toen Matt miljonair werd, kocht hij onder andere een villa en een sportwagen voor zijn vader.

Maar in 2012 krijgen vader en zoon ruzie over voornamelijk geld. Matt gooit hem vervolgens uit zijn huis en Paul moet zijn Porsche verkopen. Hierna probeert de 73-jarige tevergeefs de ruzie bij te leggen. "Ik gaf hem ooit een prachtig Rolex-horloge, met daarin de tekst: 'De liefde van een vader is voor altijd'. Hij belde me een jaar later op, nadat hij eindelijk de inscriptie had gelezen. Het was voor hem dus slechts één van de vele horloges uit zijn collectie."

Inmiddels heeft Paul al vier jaar geen contact meer met zijn zoon, maar staat hij desondanks open voor een verzoening. "Ik zou hem graag weer willen zien, maar ik zal nooit kunnen vergeten wat hij mij heeft aangedaan. Iedere nacht als ik in bed lig, spookt het door mijn hoofd. Het is niet goed voor mijn gezondheid."