Nieuws/Entertainment
409518
Entertainment

Shia LaBeouf lift voor nieuw kunstproject

Shia LaBeouf reist de komende vier weken liftend de Verenigde Staten door. De acteur ondergaat de roadtrip samen met kunstenaars Nastja Rönkkö en Luke Turner. De drie noemen het project Take Me Anywhere en filmen onderweg de mensen die hen oppikken.

Op Twitter is te volgen waar de Transformers-acteur en zijn kompanen uithangen. Elke keer als zij op zoek zijn naar een nieuwe lift, plaatst Shia de GPS-coördinaten van hun locatie op het sociale medium.

LaBeouf heeft een voorkeur voor opmerkelijke kunst. Eerder uitte hij zich artistiek door op het filmfestival in Berlijn over de rode loper te gaan met een plastic zak met opschrift I Am Not Famous Anymore over zijn hoofd en zat hij vijf dagen zonder iets te zeggen in een galerie in Los Angeles, waar fans hem zolang gezelschap mochten houden als ze wilden. Afgelopen najaar was hij drie dagen te zien in een livestream terwijl hij al zijn films achter elkaar keek.

De beelden die de drie kunstenaars tijdens Take Me Anywhere schieten, moeten uiteindelijk een film worden die in musea in Londen en Boulder in de Amerikaanse staat Colorado te zien zullen zijn.