Nieuws/Entertainment
409814
Entertainment

Elijah Wood nuanceert uitspraak over misbruik

Elijah Wood heeft geen adequate kennis over misbruik in Hollywood om er uitspraken over te doen. Dat liet de acteur zelf weten nadat quotes van hem over het onderwerp waren verschenen in de Sunday Times.

In een interview dat zondag in die krant werd gepubliceerd, kwam het gesprek op Jimmy Savile. Na de dood van de oud BBC-presentator kwam aan het licht dat hij honderden kinderen had misbruikt. Elijah deed in het artikel de uitspraak: "Er was duidelijk iets aan de hand in Hollywood. Het was allemaal georganiseerd. Er is duisternis in de onderbuik. Als je het kan bedenken, is het waarschijnlijk gebeurd."

In een exclusief statement aan de Hollywood Reporter geeft de acteur nu aan dat zijn quotes waren gebaseerd op een documentaire die hij onlangs zag, en niet op eigen kennis of ervaring. "De Sunday Times interviewde me over mijn nieuwste film maar het verhaal werd heel anders. Daardoor zijn er een hoop misleidende koppen verschenen", zo staat in de verklaring. "Ik heb het met de journalist kort gehad over een documentaire die ik onlangs zag, dat heeft gevolgen gekregen die ik niet zo heb bedoeld."

Elijah geeft aan met zijn nuancering het onderwerp niet van tafel te willen vegen. "Laat ik duidelijk zijn: kindermisbruik is een belangrijk issue dat onderzocht moet worden. Maar ik heb geen persoonlijke ervaring met het onderwerp en kan er niets meer over zeggen dan ik gezien en gelezen heb in films en artikelen."