Nieuws/Entertainment
409830
Entertainment

’Sheila de Vries failliet door Beatrix’

De bekende Nederlandse modeontwerpster Sheila de Vries heeft steeds minder werk nu Beatrix geen koningin meer is. Zelfs zo weinig werk dat het bestuur van haar bedrijf heeft besloten het eigen faillissement aan te vragen.

Dat meldt Quote. Sheila de Vries stopte in 2011 met haar werk als ontwerpster. Ze maakte echter een uitzondering voor Beatrix, die zij al sinds 2003 kleedde. Beatrix besloot in 2013 af te treden.

’De activiteiten van de onderneming bestonden uit het ontwerpen en maken van couture voor één specifieke klant’, valt te lezen in het faillissementsverslag. ’Deze klant heeft een verandering van functie ondergaan, waardoor de bestellingen in de afgelopen jaren steeds minder werden.’

Winst

Er is ook goed nieuws voor Sheila. Zo werd maandag ook bekend dat ze haar huis in Amsterdam-Zuid met enorme winst heeft weten te verkopen. Ze ontving 1,2 miljoen euro voor het optrekje dat zij en haar man in 1992 kochten voor een prijs van ruim 208.000 euro. Ze lieten er destijds een hypotheek op vestigen van 160.000 euro.