Nieuws/Entertainment
410345
Entertainment

Premier 'al jaren strontjaloers op collega's die naar De Toppers gaan'

Mark Rutte nog vol van Toppers

Minister-president Mark Rutte heeft geen seconde spijt van zijn bezoek aan De Toppers.

Rutte kwam stevig onder vuur te liggen toen er afgelopen weekeinde foto's van hem bij De Toppers opdoken, waarop hij uitgedost met zilverkleurige bretels over zijn witte overhemd en een bijpassend vlinderstrikje uit zijn bol ging.

Tijdens NOS' Gesprek met de minister-president werd hem gevraagd wie nu toch de ware Mark Rutte is? De Rutte die bij de Toppers uit zijn dak gaat of de geschoolde intellectueel? "Beide", vindt hij zelf.

Ieder jaar ziet hij met lede ogen aan hoe zijn Tweede Kamer-collega's lol hebben bij De Toppers, dus dit jaar pakte hij zijn kans. "Ik ben al jaren strontjaloers op collega's die leuk naar De Toppers gaan, want ik wil ook mee. Het is of je in een Amsterdamse kroeg staat, een soort Bolle Jan, maar niet met honderd mensen maar met 70.000 mensen. De sfeer is fantastisch en die drie kerels zijn rasartiesten van het hoogste niveau!"

'Genoten'

Volgens Rutte heeft hij simpelweg een brede interesse, en dat is niet iets om je voor te schamen. "Ik houd van allebei; ik houd van Bach en Mozart en ik houd van grote historische boeken, maar ik houd ook van zo'n avond. We hebben daar echt genoten, zijn echt uit ons dak gegaan."

De Toppers zelf lieten eerder deze week al weten zeer vereerd te zijn door Rutte's bezoek aan Toppers in Concert. "Toppers staat voor het feest van verbroedering, verdraagzaamheid en saamhorigheid iets wat in onze huidige samenleving te veel ontbreekt", schreven de heren op Facebook. "Ook Mark Rutte heeft een privéleven waarin genieten en ontspannen belangrijk is. Wij zijn trots dat U er was!!!"