Nieuws/Entertainment
410980
Entertainment

Céline Dion heeft vrede met dood echtgenoot

VIDEO - Céline Dion vertelt voor het eerst sinds het overlijden van haar man René Angélil hoe de laatste momenten voor zijn dood eruit zagen en hoe ze het slechte nieuws aan haar kinderen vertelde.

„Ik leef niet meer met hem, maar ik leef met hem in mij”, verklaart de zangeres in haar eerste open interview nadat haar echtgenoot in januari overleed aan kanker. „Ik wil dat je gewoon gaat in vrede. Ik wil dat je je geen zorgen maakt”, beloofde ze René in zijn laatste momenten. „Ik beloof je dat het goed komt met ons”, vertelt Celine Dion aan Good Morning America.

Het was een zware periode voor de zangeres. Vlak na de dood van Rene, overleed ook Celine’s broer. Hij leed aan bijna dezelfde vorm van kanker. Nu, vier maanden later, heeft de zangeres toch rust gevonden. „Heb ik een keuze?”, antwoordt Celine op de vraag of ze er klaar voor is om levensbelangrijke keuzes te maken voor haar gezin en carriere. „Je bent nooit klaar voor zoiets, ook al zie je het aankomen.”

René wilde altijd dat ze doorging met zingen, ook tijdens zijn ziektebed. Daarom zingt ze bij elk optreden het nummer The Show Must Go On voor hem. „Hij gaf me veel kracht en weet je wat? Ik heb er vrede mee.” Die kracht gebruikte ze ook om haar kinderen het nieuws van zijn overlijden te vertellen. Aangezien ze wilde dat hun kroost een positief beeld zouden houden, vertelde ze dat ’papa’ net als in de Disney-film Up, met balonnen naar boven was gevlogen.

De zangeres leerde de 26 jaar oudere René in 1980 als twaalfjarig meisje kennen. Hij was lange tijd de mentor en manager van Céline. Samen kregen ze drie kinderen, een zoon (15) en een tweeling (5).